Domowe ciasteczka marshmallow są łatwe
do zrobienia i jak smakują !! Takie ciasteczka będą doskonałym prezentem dla
gości. Są dość sycące, więc nie zjemy ich dużo na raz. Wspaniale
będą wyglądać na stole z białym obrusem.
Składniki na ok 15 sztuk:
- 8 sztuk pianek marshmallow
- 1 tabliczka mlecznej czekolady
- pokruszona do dekoracji kolorowa laska
Przygotowanie:
1. Okrągłe pianki marshmallow przekroić na 2 lub 3 części. Gdy troszeczkę nam się zdeformują można je porozciągać palcami.
2. W szklanej miseczce, która stoi na garnku w gorącą wodą roztopić czekoladę połamaną na kawałki.
3. Obok przygotować tackę z papierem (może być śniadaniowy), na której ponukudać
pianki obtoczone w czekoladzie.
4. Cukrową laskę pokruszyć np. za pomocą tłuczka.
5. Przygotowane pianki pojedynczo zanurzyć w roztopionej czekoladzie tak, aby
czekolada pokryła całą piankę. Można pomagać sobie widelcem. Następnie kłaść je
na tacce.
6. Obsypać pokruszoną laską i wstawić do lodówki, aby czekolada zastygła na 30
-50 min. Potem wyjąć i ostrożnie zdjąć z papieru. Do czasu podania przechowywać
w lodówce.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz