Jeśli
jesteś amatorem ananasa i kokosa w jednym deserze to ten przepis jest dla
ciebie. Kremowy sernik z wiórkami kokosowymi na ciasteczkowym spodzie. Zwieńczony
pokrojonym w małe kawałki ananasem w cytrynowej galaretce. Niebanalne
połączenie smaków. Polecam wszystkim tym, którzy lubią egzotyczne i nietypowe
połączenia smakowe.
Składniki na tortownicę o
średnicy 26 cm.
Składniki spód:
- 250 g ciastek zbożowych
- 150 g masła
Masa serowa:
- 250 g mascarpone
- 250 ml śmietanki kremówki
- 250 g twarogu
- 100g wiórków kokosowych
- 8 - 10 łyżek cukru pudru
- 3 łyżki żelatyny
2. Dodać mascarpone i zmiksować. Dodać kremówkę. Ubijać do czasu, aż masa zgęstnieje. Wsypać wiórki kokosowe i wymieszać. Wlać przestudzoną żelatynę i dokładnie zmiksować. Masę twarogową wyłożyć na schłodzony spód ciasteczkowy.
Masa ananasowa:
- 1 mała puszka ananasa
- 1 opakowanie galaretki cytrynowej
Smacznego !!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz