środa, 9 grudnia 2015

Marshmallow Patties





Domowe ciasteczka marshmallow są łatwe do zrobienia i jak smakują !! Takie ciasteczka będą doskonałym prezentem dla gości.  Są dość sycące, więc nie zjemy ich dużo na raz.  Wspaniale będą wyglądać na stole z białym obrusem. 



Składniki na ok 15 sztuk:
  • 8 sztuk pianek marshmallow
  • 1 tabliczka mlecznej czekolady
  • pokruszona do dekoracji kolorowa laska

 
Przygotowanie:

1. Okrągłe pianki marshmallow przekroić na 2 lub 3 części. Gdy troszeczkę nam się zdeformują można je porozciągać palcami.
2. W szklanej miseczce, która stoi na garnku w gorącą wodą roztopić czekoladę połamaną na kawałki.
3. Obok przygotować tackę z papierem (może być śniadaniowy), na której ponukudać pianki obtoczone w czekoladzie.
4. Cukrową laskę pokruszyć np. za pomocą tłuczka.
5. Przygotowane pianki pojedynczo zanurzyć w roztopionej czekoladzie tak, aby czekolada pokryła całą piankę. Można pomagać sobie widelcem. Następnie kłaść je na tacce.
6. Obsypać pokruszoną laską i wstawić do lodówki, aby czekolada zastygła na 30 -50 min. Potem wyjąć i ostrożnie zdjąć z papieru. Do czasu podania przechowywać w lodówce.

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz